Program

Ziua 1: Bucuresti – Cairo

Intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul agentiei Europa Travel si imbarcare pentru zborul  catre Cairo.
Sosire in Cairo in cursul noptii – amestecul de nou si vechi, de la perioada antica, la cea medievala si terminand cu cea moderna, de la oamenii de afaceri in costume, la localnici imbracati in costume traditionale.
Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Cairo.

Ziua 2: Cairo

Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Cairo si vizita la Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Cazare si cina in Cairo.

Ziua 3: Cairo – Alexandria

Mic dejun. Excursie optionala la Alexandria – port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon. Vizitam Muzeul National, Biblioteca si Amfiteatrul Roman, Gradinile Montazah. Cazare in Cairo.

Ziua 4: Cairo – Giza – Aswan

Mic dejun si pranz sau cina. Vizita de o zi la Giza undese afla celebrele piramide: Keops, Kefren si Mikerinos si Sfinxul. Marele Sfinx de la Giza ramane unul din monumentele cele mai surprinzatoare ale Egiptului. Desi pus in umbra de piramidele langa care sta, el isi pastreaza inaltimea originara de aproape 20 metri si are o lungime de peste 72 metri. Sfinxul egiptean combina capul, deci inteligenta regelui conducator, cu trupul puternic al leului, care era asociat la randul lui cu simbolismul solar. Transfer cu autocarul la gara pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Vom calatorii in cabine de doua locuri in vagonul de dormit.

Ziua 5: Aswan – Insula Elephantine.

Mic dejun. Sosire matinala in Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera. Continuam cu vizita la gradina botanica de pe insula lui Kitchener si o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine.Vom vizita Templului Philae dedicat zeitei Isis. Navigare catre Kom Ombo. Cazare pe vas de croaziera cu pranz si cina.

Ziua 6: Kom Ombo – Edfu

Mic dejun. Sosire si vizita a templului Kom Ombo, dedicat  celor doi zei: Sobek si Horus. Vom ajunge la Edfu si vizitam Templul Edfu- dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare catre ecluza de la Esna, oras construit peste ruinele Templului lui Khnum. Navigare catre Luxor. Cazare pe vas de croaziera cu pranz si cina.

Ziua 7: Luxor – Valea Regilor

Mic dejun. Vom ajunge la Luxor – situat pe malul de est al Nilului, considerat cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Zona Luxor din Egiptul de sus este fosta Theba a grecilor antici – capitala Egiptului in timpul Regatului Mijlociu si Nou. Astazi este un loc faimos pentru templele sale si Valea Regilor din apropiere. Cazare pe vas de croaziera cu pranz si cina.

Excursie optionala la Valea Regilor – unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon. Mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vizitam Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului.

Ziua 8: Luxor – Hurgada (Mese Incluse: Mic Dejun, Pranz si Cina)

Mic dejun. Debarcare de pe vasul de croaziera si excursie la templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt), ansamblu monumental  de 20 de temple mai mici raspandite pe 25 ha. Vom vizita si Templul Luxor. Transfer cu autocarul la Hurghada dupa aproximativ 4 ore. Cazare si cina in Hurghada.

Ziua 9: Hurgada – Insula Gifton

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala la Insula Gifton – in lumea insulelor de corali de sub apa, cu mai multe opriri si posibilitati de snorkeling cu masa de pranz inclusa. Cazare si cina in Hurghada.

Ziua 10: Hurgada – Safari

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala Jeep Safari-Aventura in desert cu jepepuri, cina BBQ in cort beduin cu show folkloric. Cazare si cina in Hurghada.

Ziua 11: Hurgada – Cairo – Bucuresti

Mic dejun Transfer la aeroportul din Cairo pentru zborul catre Bucuresti.

 

Hoteluri nominalizate

Cairo: Barcelo Pyramids 4*, https://www.barcelo.com/en-gb/hotels/egypt/cairo/barcelo-cairo-pyramids/ .

Localizare:  St, 229 Al Haram, Al Omraneyah, Giza Governorate 12111, Egypt sau similar.

Hurgada: Hotel Sea Star Beau Rivage 4*, http://www.seastarbeaurivage.com/en/ . Localizare:  Qesm Hurghada, Red Sea, Hurgada, Egypt sau similar.

Supliment camera single: 259 Euro;

Pat suplimentar: 609 Euro;

Copil 2-12 ani in camera cu parintii: 499 Euro.

Supliment hoteluri de 5*: 169 Euro/adult; 99 Euro/copil.

Servicii incluse:

Bilet de avion Bucuresti – Cairo si retur, escala in Atena;
3 nopti cazare in Cairo, hotel 4*;
1 noapte pe tren pe ruta : Cairo-Aswan, cazarea se va face in cusete de dormit de 2 locuri;
3 nopti cazare in Hurgada, hotel 4* ;
3 nopti cazare pe vas de croaziera, categorie 5*;
Mesele prevazute in cadrul itinerariului;
Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz;
Bilete de intrare la obiectivele turistice;
Asistenta turística in limba romana;
Ghid local.

Nu sunt incluse:

Taxele de aeroport 230 Euro/persoana;
Taxa de viza: 30 Usd/persoana, viza se obtine si se achita pe aeroport in Cairo, la sosire in baza pasaportului permanent valabil 6 luni de la retur;
Excursiile optionale;
Asigurarea medicala si storno;
Alte servicii neincluse in program.

Note

Grup minim: 25 persoane
Acte necesare: Pasaport (temporar sau permanent), valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener nu vor plati diferenta de single.
Hotelurile sunt clasificate conform standardelor locale.
Conform orar de zbor, prima si ultima noapte de cazare nu vor fi nopti full de cazare, in prima noapte check-in-ul este cu aproximatie la ora 03:00 AM, in ultima noapte check-out-ul este la ora 23:00 PM.
La aceasta oferta compania aerieana cat si orarul de zbor se poate modifica si va fi reconfirmat cu 20 de zile inainte de calatorie.
Numele si numarul de telefon al ghidului se va comunica cu maxim doua zile inaintea plecarii.

Orar de zbor informartiv – compania Aegean  Airline:

Bucuresti OTP 20:45 / Atena 22:15 – Atena 23:50 / Cairo 00:50 (+1)
Cairo 03:10 / Atena 06:10 – Atena 08:25 / Bucuresti OTP 10:00
*Orarul de zbor poate suferi modificari pana la data calatoriei